Ummu Nisa

“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku anak yang terhitung dari orang-orang yang soleh!” [As-Shafaat :100]

Tuesday, January 18, 2011

Seronoknya bila dah pandai membaca...

Assalamualaikum w.r..

Semenjak tak kerja ni, macam-macam perkara nak dibuat, especially nak buat flashcard Humaira'...jadi 'gian' pula jadinya nak buat flashcard...dulu waktu mengajar,masa tu agak terhad.
Alhamdulillah setakat ni dah buat flashcard dan chart untuk sukukata KVKV bacaan yang mudah...dan alhamdulillah Humaira' dah boleh membaca bacaan untuk sukukata mudah. Insyaallah bi'iznillah nak target untuk dia masuk ke sukukata KVKVK sebelum due bulan Februari ni...moga dipermudahkan Allah..
Tapi nampak keseronokannya bila dah mula pandai membaca, walaupun pada mulanya dia nampak tertekan;-),sekarang bila nampak sahaja dimana2 sukukata yang dia dah belajar dia akan sebut, begitu juga bacaan Iqra'nya, apa saja perkataan yang dijumpainya dalam Muqaddamnya atau buku bahasa arab dia akan bunyikan...Alhamdulillah..
Insyaallah..in progress : simple addition dan substraction, juga bacaan untuk English menggunakan keywords dan phonics...
Sahabat-sahabat yang ada idea dan berpengalaman boleh berkongsi bersama2 sahabiah lain...

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home